S1: Onze eerste wedstrijd weer! En dat op gras...

Geplaatst 08-09-2020

Geplaatst door Marc Verhoeven

Onze eerste wedstrijd weer! En dat op gras...

Na maanden geen wedstrijden meer te hebben gehad in verband met het welbekende virus, was het dan eindelijk weer zover. Op maandag 10 augustus begonnen we weer met trainen. Langzaam sloot iedereen weer aan en konden we beginnen aan de eerste oefenwedstrijden. Hier en daar werd er nog wat gewisseld en er vielen blessures, waardoor het nog een spannende start van het seizoen ging worden.

Afgelopen donderdag speelde we onze laatste oefenwedstrijd voor de competitie. Om onszelf extra voor te bereiden voor onze wedstrijd tegen Keizer Karel was dit op gras. Deze wedstrijd eindigde in een modderbad, maar gelukkig zagen de voorspellingen voor zaterdag er beter uit.

5 september 2020 het was zover. De competitie ging weer van start. Helaas voor het tweede, die maar met 2 eigen heren kon beginnen, verloren zij van een sterk Oost Arnhem. Daarna met z’n allen door naar Keizer Karel!

Vlak voor de wedstrijd maakt coach Marc Verhoeven de opstelling bekend. We zouden net iets anders gaan starten dan wij misschien gewend waren. In de aanval: Joëlle, Daphne, Jasper en Tim.
In de verdediging: Silvy, Arda, Martin en Jelmer.

KRAKAKAA! Was de kreet die van de bank af kwam.
Dat was het startsignaal van Keizer Karel. Het was een moeizame start. Was het gras, het zoeken naar elkaar in de nieuwe vakken of waren het de bijzondere keuzes van de scheidsrechter? In ieder geval leek Keizer Karel iets beter uit de startblokken te komen en kwamen al snel op voorsprong die uitliep tot 4 doelpunten. Gelukkig wisten we deze voorsprong te halveren voor we de rust in gingen.

In de rust werd duidelijk wat er moest gebeuren. Er was overleg en er werd geluisterd naar elkaar. 1 ding was zeker, tandje erbij want we gaan hier niet verliezen! Erop en erover!

Na rust opende wij de score: 8-7. Daarna kwamen de doelpunten wat moeizamer. We kwamen weer op een gat van 3 doelpunten 10-7. Tijd voor wat nieuws. Nicole begon aan haar warming up. We kwamen terug 10-9. Nicole kwam erin voor Daphne. En vlak daarna scoorde Martin de 10-10. Daar gaan we erop en erover. Vakwissel de bal werd onderschept, naar de aanval. Schot van Nicole 10-11. Helaas antwoorden Keizer Karel terug met een tegengoal 11-11. Vakwissel. Martin wist toen opnieuw de korfbal te vinden en scoorde 2x 11-13. Vanaf dit moment voelde we het allemaal wij gaan hier winnen! Daarna vielen de doelpunten nog even om en om, maar sloten wij af met eerst een heerlijke treffer van Jasper en nog een prachtige one hander van Tim. Einduitslag: 13-17.

Volgende week speelt de selectie thuis, vanaf 14.00 uur zijn wij weer te zien! Het zou leuk zijn jullie gezichten te zien, wel netjes op anderhalve meter natuurlijk!