Animo - Fortissimo, zonder publiek

Geplaatst 26-10-2020

Geplaatst door Marc Verhoeven

Animo 1 – Fortissimo 1

Zaterdag 10 oktober ging de gehele Fortissimo selectie richting Geldermalsen, naar de blauwe velden van CKV Animo. De livestream werd ditmaal verzorgd door Cindy Zaal, met vermakelijk commentaar van Britt Verweij (Cindy en Britt bedankt!). Net als vorige week werd het een natte middag, wat het niveau, het spel- én kijkplezier helaas niet ten goede kwam. Vorige week werd na een wisselvallige wedstrijd, met behulp van onze nieuwe aanwinst Frank, alias wervelwind, alias redder in nood, alias gouwe ouwe uiteindelijk een gelijkspel uit het vuur gesleept.

De hoofdmacht van Fortissimo kan tevreden zijn over de tot nu toe behaalde punten, zeker gezien alle tegenslagen dit seizoen binnen de spelersgroep. Elke wedstrijd moet alles gegeven worden om een resultaat te behalen. Animo staat bovenaan in de competitie, maar heeft ook al 3 verliespunten.

De wedstrijd startte in het voordeel van ons vlaggenschip met de 0-1, een doorloopbal van Silvy. Ondanks dat Tim en Jelmer hun tegenstanders tot in de neus verdedigeden, lukte het deze heren toch om tot schoten én doelpunten te komen. De Geldermalsenaren schoten met scherp in de beginfase en liepen snel uit naar 7-3, voornamelijk door schoten van afstand. In de stromende regen lukte het ook Frank van afstand de korf te vinden, waardoor hij niet alleen gevaarlijk werd door zijn snelheid, maar ook van afstand. Toch gingen de Blauw-Witten uit Geldermalsen met 4 doelpunten verschil de rust in: 9-5. We zijn vaker met een achterstand de rust in gegaan, dus daar werden we niet onrustig van.

Helaas lukt het de tweede helft niet, zoals tegen Kesteren wel lukte, om het roer aanvallend om te gooien en meer te scoren. Verdedigend hadden we het wel beter onder controle, Animo kwam enkel tot score uit 2 standaardsituaties en een doorloopbal in de tweede helft. Met een magere 3-3 in de tweede helft eindigde deze natte, koude wedstrijd in een 12-8 overwinning voor Animo. Hopelijk werkt het weer volgende week weer iets beter mee, dat is een stuk fijner om te spelen én om te kijken (ook al is het dan op afstand). Ik begreep van de kijkers thuis dat ze hopen dat Britt weer commentaar wil verzorgen volgende week, we zullen het vragen!